Ondersteuning concessiebeheer Zuid- & Noord-Holland

Context

De druk op overheden kan oplopen door het opzetten van aanbestedingen voor nieuwe openbaar vervoer concessies en het behandelen van urgente zaken. Hierdoor ontbreekt soms de capaciteit om de lopende contracten goed te beheren. MuConsult ondersteunt de provincies Noord- & Zuid-Holland bij het beheren van deze concessies. Hierbij wordt een beroep gedaan op een breed scala aan kennisvelden waaronder contractbeheer, zero emissie busvervoer, overnameregelingen personenvervoer over water, monitoring en vervoerskunde.

Werkwijze

In de dagelijkse praktijk betekent ondersteuning concessiebeheer dat medewerkers van MuConsult meerdere dagen per week bij de concessieverleners aanwezig zijn om contacten te onderhouden, snel te schakelen en afspraken te maken. Het contact met vervoerders en reizigersoverleggen is essentieel onderdeel van het concessiebeheer. Door samen met de openbaar vervoer experts bij de concessieverlener op te trekken, biedt MuConsult aanvulling met ondersteuning vanuit het gehele bureau.

ProjectbeheersingResultaat

MuConsult heeft laten zien dat concessiebeheer tot tastbare resultaten kan leiden zoals de invoering van zero emissie busvervoer in Leiden en de Haarlem-IJmond. Maar ook het realiseren van een betrouwbare uitvoering van de veerdienst Maassluis-Rozenburg.

 

 

 

Meer informatie over ondersteuning concessiebeheer?

Neem contact op Roeland Pieper

Contact opnemen

Meer informatie over ondersteuning concessiebeheer?

Neem contact op met Edward Rosbergen

Contact opnemen

Delen

Vragen? Wij komen graag met u in contact!