Onafhankelijk advies

Betrouwbaar onderzoek

Wetenschappelijke kennis

Mobiliteitsarmoede is een breed begrip dat verder gaat dan het hebben en kunnen gebruiken van vervoer. Want zelfs wanneer iemand alle mogelijkheden binnen handbereik heeft, moet hij of zij ook het vertrouwen hebben om gebruik te willen maken van dit vervoersmiddel. Mobiliteitsarmoede heeft daarom ook te maken met keuzevrijheid, het hebben van alternatieven en het kunnen nastreven van bewegingsvrijheid.

Mobiliteitsarmoede zorgt in verschillende bevolkingsgroepen voor een probleem en kan een negatief effect hebben op baanmogelijkheden en het sociale netwerk van mensen. MuConsult doet kwalitatief onderzoek naar het verbeteren van brede welvaart door mobiliteit en ruimte in Nederland voor alle bevolkingsgroepen.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Wilt u meer informatie ontvangen of vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op!

Mobiliteitsarmoede is een gevolg van minder goed mobiliteitsbeleid

Bij MuConsult houden we ons dagelijks bezig met het onderzoeken van mobiliteitsvraagstukken. Binnen deze vraagstukken kijken we onder andere naar betere bereikbaarheidsoplossingen voor het verminderen van mobiliteitsarmoede. Vervoersarmoede treedt op wanneer er bepaalde doelgroepen geen eigen vervoer hebben of geen gebruik kunnen maken van (openbaar) vervoer. Door betere mogelijkheden binnen doelgroepenvervoer te bieden, kunnen we mobiliteitsarmoede tegen te gaan. Ook het verbeteren van het parkeerbeleid kan hierbij helpen. Deze en andere onafhankelijke adviezen brengen wij uit naar decentrale overheden.

Neem contact met ons op als u zelf ideeën wilt aandragen

Heeft u zelf ideeën, wensen of vragen rondom vervoersarmoede? Neem dan contact met ons op. Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau voor mobiliteit en ruimte Laat aan ons weten wat uw gedachten over het onderwerp zijn, dan nemen wij dit mee in het onderzoek van onze projecten. U bereikt ons door te bellen naar (033) 465 50 54  of door een e-mail te sturen naar info@muconsult.nl.

Mobiliteitstransitie in Trends 2023, MuConsult bereikbaarheid, Vervolgonderzoek Betalen naar Gebruik

Vragen? Wij komen graag met u in contact!