Contact

MuConsult B.V.
Utrechtseweg 24,
3811 NB Amersfoort
T: (033) 465 50 54

Werken bij MuConsult

MuConsult is een hoogwaardig onderzoek- en adviesbureau voor verkeer & vervoer, ruimtelijke planning, economie en arbeidsmarkt. Onze opdrachtgevers zijn overheden, openbaar vervoerbedrijven en maatschappelijke organisaties.

MuConsult bestaat uit 23 personen die in een informele sfeer samenwerken in een initiatiefrijke en prikkelende onderzoeksomgeving. Wij zijn voortdurend op zoek naar vernieuwing, hebben gevoel voor beleid, treden op als consultant en leren van elkaar.

Vacatures

Vacature Junior of medior kwantitatief beleidsonderzoeker (minimaal 32 uur)

Ben je net afgestudeerd of heb je al een paar jaar werkervaring en ben je op zoek naar een dynamische baan met veel ontwikkelmogelijkheden? Wil jij samen met ons mooie analyses uitvoeren op basis waarvan afgewogen beleidsbeslissingen kunnen worden genomen op het gebied van mobiliteit? Wil je je kennis en vaardigheden met kwantitatieve onderzoeksmethoden gebruiken om Nederland bereikbaar en leefbaar te houden? Dan is dit je kans!

 

De functie

Ter uitbreiding van ons team Mobiliteit en Verkeer zoeken wij een enthousiaste kwantitatief onderzoeker met affiniteit voor het thema mobiliteit. Je voert samen met de andere teamleden onderzoeksprojecten uit voor ministeries en regionale overheden. Hierbij maak je analyses op soms omvangrijke databestanden en  rapporteer je daar op aantrekkelijke wijze over. Daarmee lever je een bijdrage aan verschillende maatschappelijke doelen zoals bereikbaarheid, economische vitaliteit, CO2 en stikstofreductie en de gezondheid van burgers en werknemers. Het gaat om zeer afwisselend werk: geen enkel project is gelijk; projecten variëren in duur van enkele weken tot enkele jaren. De werkzaamheden vinden plaats op ons kantoor in Amersfoort en bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Enkele voorbeelden van projecten:

 • Analyses van de piekdrukte in het OV en de bijdrage van studenten, werknemers en anderen. Je gaat op zoek naar nieuwe maatregelen om de hyperspits te spreiden;
 • Coördinerende functie bij een opdrachtgever op het gebied van onderzoek en data in regio’s. Hierbij werk je met een breed scala aan uitvoeringsprojecten aan duurzame bereikbaarheid, leefbaarheid en vitaliteit.
 • Analyses van een breed scala aan gegevens van verschillende projecten voor het resultaat van een programma in een regio.
 • Analyses van de effecten van maatregelen om het gebruik van de fiets te stimuleren.
 • Analyses van de reisbeleving van reizigers in de auto, het OV en op de fiets, de rol van verkeershinder daarbij en het verschil tussen de beleving en de gemeten bereikbaarheid.
 • Analyses van de intrinsieke motieven van doelgroepen om hun gedrag te veranderen en zo vernieuwende beleidsmaatregelen te bedenken die beter aansluiten op de doelgroep.
 • Invloed van stationsvoorzieningen op de keuze voor de trein.

 

Jouw profiel

Wij zoeken een positief-kritisch ingestelde kandidaat. Je hebt de ambitie om je te ontwikkelen tot een onderzoeker die een bijdrage levert aan het verbeteren van mobiliteitsbeleid. Je werkt samen met opdrachtgevers aan een optimaal mobiliteitssysteem dat recht doet aan de behoeftes van mensen en omgeving.  Je voelt je verantwoordelijk voor het leveren van kwaliteit.

Wij vragen van je:

 • Ambitie om bij MuConsult door te groeien tot een toponderzoeker en/of -adviseur in de sector mobiliteit
 • Universitaire opleiding in sociale wetenschappen of economie;
 • Grondige kennis van kwantitatieve onderzoeksmethoden, waaronder regressieanalyses;
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met het gebruik van programma’s als Microsoft Excel en SPSS;
 • Goede communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk)
 • Werk- of stage-ervaring met advisering en/of onderzoek binnen het werkveld mobiliteit is een pré;
 • Ervaring met het schrijven van onderzoeksrapporten voor beleid is een pré;

Een positieve houding ten opzichte van het werken in heel Nederland en de daarbij horende reistijden is een pré.  MuConsult vraagt van alle collega’s proactieve inzet op het verwerven van kennis, ambitie voor verdere ontwikkeling, goed kunnen omgaan met een soms stevige werkdruk, goede communicatieve vaardigheden en uitstekende samenwerkingskwaliteiten.

Wat bieden wij jou?

Naast een leuke, afwisselende en maatschappelijk relevante baan biedt MuConsult goede marktconforme arbeidsvoorwaarden die worden afgestemd op jouw ervaring en jouw persoonlijke wensen. De kracht van ons bureau zit in de kennis van onze medewerkers. Daarom hebben we een uitgebreid ontwikkelingsbudget beschikbaar en is er ruimte om je inhoudelijk (door) te ontwikkelen. Vanuit onze teamgedachte helpen we elkaar daarnaast bij het ontwikkelen van onze kennis en adviesvaardigheden.  Dit doen we onder andere door het geven van lunchpitches en  door clusteruitjes.

Solliciteren naar deze functie?

Herken je jezelf in bovenstaande en ben je enthousiast, stuur dan zo snel mogelijk je sollicitatiebrief voorzien van CV naar info@muconsult.nl. Wij reageren binnen enkele werkdagen op je sollicitatie. Indiensttreding op korte termijn is wenselijk.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henk Meurs, Directeur, via telefoonnummer 06 – 534 26 200 of via h.meurs@muconsult.nl.

 

Uiteraard worden alle reacties vertrouwelijk behandeld.

Adviseur Openbaar Vervoer (minimaal 32 uur)

Ben je net afgestudeerd of heb je enkele jaren werkervaring? Heb je net je traineeship afgerond en ben je op zoek naar een volgende stap? En vooral: word je enthousiast van vraagstukken rond openbaar vervoer en ketenmobiliteit? Ter uitbreiding van ons team Openbaar Vervoer zoeken wij een enthousiaste en doortastende Adviseur Openbaar Vervoer.

Is het jouw ambitie om samen met ons de toekomst van het openbaar vervoer in Nederland vorm te geven? Help jij bij het beantwoorden van vraagstukken rond netwerkontwikkeling, de kansen voor nieuwe (rail)verbindingen, de verduurzaming van het openbaar vervoer of de integratie van openbaar vervoer met andere vervoervormen en Mobility as a Service (MaaS). Dan is dit je kans! Wij geven ambitieuze starters en young professionals de kans om een vliegende start te maken met hun carrière.

 

De functie:

Samen met collega’s ontwikkel je kennis op het gebied van Openbaar Vervoer en past deze toe. Je krijgt de kans je verder te ontwikkelen in deze sector en een belangrijke speler te worden. Op projectbasis werk je mee aan uitdagende opdrachten in teamverband. Samen met jou kijken we naar jouw ambities en zoeken we bijbehorende onderwerpen waarin je je kan verdiepen. Doelen stellen we samen vast en we evalueren regelmatig jouw voortgang We dagen je uit maar ondersteunen je waar nodig. Zo blijf jij groeien

We bieden je eveneens de kans om mee te werken aan projecten op andere terreinen dan OV. Ons werk is zeer afwisselend. Het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het werk staat hoog in het vaandel.

 

Wat breng je mee?

Kernwaarden die we bij jou  zoeken zijn: Initiatiefrijk, ondernemend, klantgericht, collegiaal en een goed gevoel voor humor.

 • Opleiding met gevoel voor beleid en mobiliteit, bijvoorbeeld Sociale Geografie, (technische) Bestuurskunde, Planologie, Economie of Transport.
 • Aantoonbare kennis van of affiniteit met vervoerkundige of organisatievraagstukken op het gebied van Openbaar Vervoer.
 • Hoofd- van bijzaken kan scheiden en in staat is om de haalbaarheid van voorstellen goed in te schatten.
 • Ervaring met Excel en/ of GIS is een meerwaarde.
 • Initiatiefrijk en teamspeler.
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. (Uitmuntende kennis van de Nederlandse taal)
 • Ambitie om in de toekomst door te groeien binnen het werkveld

Bij de uitvoering van onze werkzaamheden hebben we oog voor een goede balans tussen werk en privé.

Wat bieden wij jou?

Naast een leuke, afwisselende en maatschappelijk relevante baan biedt MuConsult goede marktconforme arbeidsvoorwaarden die worden afgestemd op jouw ervaring en jouw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan een goed salaris, een uitstekende pensioenvoorziening, een volledige reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en zakelijke reizen en de mogelijkheid om thuis te werken. Om je werkzaamheden uit te voeren krijg je van ons de beschikking over een laptop en telefoon.

We geven je de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en om regie te pakken in je werk. De kracht van ons bureau zit in de kennis van onze medewerkers. Daarom hebben we een uitgebreid ontwikkelingsbudget beschikbaar en is er ruimte om je inhoudelijk (door) te ontwikkelen onder meer door het volgen van (internationale) cursussen. De groeimogelijkheden zijn niet afhankelijk van doorstroming van anderen. Als je groeit zullen wij dat faciliteren. Vanuit onze teamgedachte helpen we elkaar daarnaast bij het ontwikkelen van onze kennis en adviesvaardigheden. Dit doen we onder andere door het geven van lunchpitches en door clusteruitjes.

Ons kantoor is gunstig gelegen op 5 minuten lopen van station Amersfoort Centraal.

 

Procedure:

Herken je jezelf in bovenstaande beeld? Wacht dan niet en stuur dan je (beknopte) motivatiebrief (in het Nederlands) en c.v. zo snel mogelijk naar j.d.vantrot@muconsult.nl

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jan-Derk van ’t Rot Clustermanager Openbaar Vervoer (06 – 12 64 33 94 of j.d.vantrot@muconsult.nl).

Uiteraard worden alle reacties vertrouwelijk behandeld.

Vacature Adviseur Aanbesteding en contractering Openbaar Vervoer (minimaal 32 uur)

Ter uitbreiding van ons team Openbaar Vervoer zoeken wij een enthousiaste en doortastende Adviseur Aanbesteding en contractering Openbaar Vervoer (minimaal 32 uur).

Is het jouw ambitie om samen met ons de toekomst van het openbaar vervoer in Nederland vorm te geven? Help jij bij het vertalen van beleidsdoelstellingen in wensen en eisen voor een aanbestedingsproces? Heb jij ideeën over strategieën om nieuwe, kansrijke mobiliteitsdiensten te ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

MuConsult heeft een sterke marktpositie op het gebied van openbaar vervoer. Onderzoek en advisering is gericht op verbetering van OV-diensten. Daartoe geven we onder meer vorm aan OV-netwerken, geven afspraken vorm tussen overheden en OV-bedrijven, begeleiden aanbestedingen en zorgen voor een sociaal veilig OV. Middels monitoring en evaluatie worden ontwikkelingen nauw gevolgd. Wij werken aan vernieuwing van het OV in de richting van Smart Mobility en de ontwikkeling van mobiliteitsdiensten voor de first en last mile.

 

De functie
Samen met collega’s speel je een belangrijke rol in aanbestedingsprocessen. Je ontwikkelt je tot de penvoerder voor de aanbestedingsdocumenten en helpt bij het kiezen van de juiste aanbestedingsstrategie. Wij zoeken een collega die aantoonbare affiniteit heeft met de organisatie van het Openbaar Vervoer. Je krijgt de kans je verder te ontwikkelen in deze sector en een belangrijke speler te worden.

We bieden je eveneens de kans om mee te werken aan projecten op andere terreinen dan OV. Het gaat om zeer afwisselend werk.

 

Wij vragen van deze collega

 • Academische opleiding op het gebied van bestuurskunde, bestuursrecht of rechten, met gevoel voor beleid
 • Aantoonbare kennis van en affiniteit met organisatievraagstukken op het gebied van Openbaar Vervoer en aanbestedingstrajecten
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Hoofd- van bijzaken kan scheiden en in staat is om de haalbaarheid van voorstellen goed in te schatten
 • Initiatiefrijk en teamspeler.
 • Ambitie om in de toekomst door te groeien

MuConsult vraagt van al haar medewerkers gerichtheid op het verwerven van kennis, ambitie voor verdere ontwikkeling in een zakelijke omgeving en de wens tot samenwerken.

Ons kantoor is op 5 minuten lopen van  station Amersfoort. Bij de uitvoering van onze werkzaamheden hebben we oog voor een goede balans tussen werk en privé.

 

Wat bieden wij jou?
Naast een leuke, afwisselende en maatschappelijk relevante baan biedt MuConsult goede marktconforme arbeidsvoorwaarden die worden afgestemd op de ervaring en de persoonlijke wensen van jou. De kracht van ons bureau zit in de kennis van onze medewerkers. Daarom hebben we een uitgebreid ontwikkelingsbudget beschikbaar en is er ruimte om je inhoudelijk (door) te ontwikkelen. Vanuit onze teamgedachte helpen we elkaar daarnaast bij het ontwikkelen van onze kennis en adviesvaardigheden.

 

Procedure
Indiensttreding op korte termijn is wenselijk. Herken je jezelf in bovenstaande criteria? Wacht dan niet en stuur dan je (beknopte) motivatiebrief en c.v. zo snel mogelijk naar j.d.vantrot@muconsult.nl

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jan-Derk van ’t Rot Cluster Coördinator Openbaar Vervoer op 06 – 12 64 33 94 of per mail j.d.vantrot@muconsult.nl.

Uiteraard worden alle reacties vertrouwelijk behandeld.

Vragen? Wij komen graag met u in contact!