\

munieuws

Gerelateerd

Vacature Junior of medior kwantitatief beleidsonderzoeker

Vacature Junior of medior kwantitatief beleidsonderzoeker (minimaal 32 uur)

Ben je net afgestudeerd of heb je al een paar jaar werkervaring en ben je op zoek naar een dynamische baan met veel ontwikkelmogelijkheden? Wil jij samen met ons mooie analyses uitvoeren op basis waarvan afgewogen beleidsbeslissingen kunnen worden genomen op het gebied van mobiliteit? Wil je je kennis en vaardigheden met kwantitatieve onderzoeksmethoden gebruiken om Nederland bereikbaar en leefbaar te houden? Dan is dit je kans!

De functie

Ter uitbreiding van ons team Mobiliteit en Verkeer zoeken wij een enthousiaste kwantitatief onderzoeker met affiniteit voor het thema mobiliteit. Je voert samen met de andere teamleden onderzoeksprojecten uit voor ministeries en regionale overheden. Hierbij maak je analyses op soms omvangrijke databestanden en  rapporteer je daar op aantrekkelijke wijze over. Daarmee lever je een bijdrage aan verschillende maatschappelijke doelen zoals bereikbaarheid, economische vitaliteit, CO2 en stikstofreductie en de gezondheid van burgers en werknemers. Het gaat om zeer afwisselend werk: geen enkel project is gelijk; projecten variëren in duur van enkele weken tot enkele jaren. De werkzaamheden vinden plaats op ons kantoor in Amersfoort en bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Enkele voorbeelden van projecten:

 • Analyses van de piekdrukte in het OV en de bijdrage van studenten, werknemers en anderen. Je gaat op zoek naar nieuwe maatregelen om de hyperspits te spreiden;
 • Coördinerende functie bij een opdrachtgever op het gebied van onderzoek en data in regio’s. Hierbij werk je met een breed scala aan uitvoeringsprojecten aan duurzame bereikbaarheid, leefbaarheid en vitaliteit.
 • Analyses van een breed scala aan gegevens van verschillende projecten voor het resultaat van een programma in een regio.
 • Analyses van de effecten van maatregelen om het gebruik van de fiets te stimuleren.
 • Analyses van de reisbeleving van reizigers in de auto, het OV en op de fiets, de rol van verkeershinder daarbij en het verschil tussen de beleving en de gemeten bereikbaarheid.
 • Analyses van de intrinsieke motieven van doelgroepen om hun gedrag te veranderen en zo vernieuwende beleidsmaatregelen te bedenken die beter aansluiten op de doelgroep.
 • Invloed van stationsvoorzieningen op de keuze voor de trein.

Jouw profiel

Wij zoeken een positief-kritisch ingestelde kandidaat. Je hebt de ambitie om je te ontwikkelen tot een onderzoeker die een bijdrage levert aan het verbeteren van mobiliteitsbeleid. Je werkt samen met opdrachtgevers aan een optimaal mobiliteitssysteem dat recht doet aan de behoeftes van mensen en omgeving.  Je voelt je verantwoordelijk voor het leveren van kwaliteit.

Wij vragen van je:

 • Ambitie om bij MuConsult door te groeien tot een toponderzoeker en/of -adviseur in de sector mobiliteit
 • Universitaire opleiding in sociale wetenschappen of economie;
 • Grondige kennis van kwantitatieve onderzoeksmethoden, waaronder regressieanalyses;
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met het gebruik van programma’s als Microsoft Excel en SPSS;
 • Goede communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk)
 • Werk- of stage-ervaring met advisering en/of onderzoek binnen het werkveld mobiliteit is een pré;
 • Ervaring met het schrijven van onderzoeksrapporten voor beleid is een pré;

Een positieve houding ten opzichte van het werken in heel Nederland en de daarbij horende reistijden is een pré.  MuConsult vraagt van alle collega’s proactieve inzet op het verwerven van kennis, ambitie voor verdere ontwikkeling, goed kunnen omgaan met een soms stevige werkdruk, goede communicatieve vaardigheden en uitstekende samenwerkingskwaliteiten.

Wat bieden wij jou?

Naast een leuke, afwisselende en maatschappelijk relevante baan biedt MuConsult goede marktconforme arbeidsvoorwaarden die worden afgestemd op jouw ervaring en jouw persoonlijke wensen. De kracht van ons bureau zit in de kennis van onze medewerkers. Daarom hebben we een uitgebreid ontwikkelingsbudget beschikbaar en is er ruimte om je inhoudelijk (door) te ontwikkelen. Vanuit onze teamgedachte helpen we elkaar daarnaast bij het ontwikkelen van onze kennis en adviesvaardigheden.  Dit doen we onder andere door het geven van lunchpitches en  door clusteruitjes.

Solliciteren naar deze functie?

Herken je jezelf in bovenstaande en ben je enthousiast, stuur dan zo snel mogelijk je sollicitatiebrief voorzien van CV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wij reageren binnen enkele werkdagen op je sollicitatie. Indiensttreding op korte termijn is wenselijk.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henk Meurs, Directeur, via telefoonnummer 06 – 534 26 200 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uiteraard worden alle reacties vertrouwelijk behandeld.