\

munieuws

Gerelateerd

Vacature junior of medior kwantitatief beleidsonderzoeker (minimaal 32 uur)

Junior of medior kwantitatief beleidsonderzoeker (minimaal 32 uur)

Ben je net afgestudeerd of heb je al een paar jaar werkervaring en op zoek naar een dynamische baan met veel ontwikkelmogelijkheden? Wil jij samen met ons mooie analyses uitvoeren gericht op het leveren van inzichten waarmee goede beleidsbeslissingen kunnen worden genomen op het gebied van mobiliteit? Wil je je kennis en vaardigheden met kwantitatieve onderzoeksmethoden gebruiken om Nederland bereikbaar en leefbaar te houden? Dan is dit je kans!

 

De functie

Ter uitbreiding van ons team Mobiliteit zoeken wij een enthousiaste en analytische kwantitatief onderzoeker met affiniteit voor het thema mobiliteit. Je voert samen met de andere teamleden onderzoeksprojecten uit voor ministeries, regionale overheden en vervoerders waarbij kwantitatieve analyses van soms omvangrijke en complexe databestanden centraal staan. Daarmee lever je een bijdrage aan verschillende maatschappelijke doelen zoals bereikbaarheid, economische vitaliteit, CO2 reductie en de gezondheid van burgers en werknemers. Het gaat om zeer afwisselend werk: geen enkel project is gelijk, projecten variëren in duur van enkele weken tot enkele jaren, de werkzaamheden vinden plaats op ons kantoor en bij onze klanten.

Enkele voorbeelden van projecten:

 • Verklaringen voor de snel stijgende filedruk en de effecten van nieuwe maatregelen daarop;
 • Analyses van de effecten van maatregelen om het gebruik van de fiets te stimuleren;
 • Verder ontwikkelen van modellen voor de automarkt om ramingen op te stellen ten aanzien van de ontwikkeling in het aantal elektrische auto’s;
 • Invloed van hogere parkeertarieven op de keuze voor een winkelcentrum;
 • Invloed van stationsvoorzieningen op de keuze voor de trein.

Jouw profiel

Wij zoeken een positief-kritisch ingestelde kandidaat die gedreven wordt door de wens om via gedegen onderzoek en advies een bijdrage te leveren aan het maatschappelijke belang.

 • Wij vragen van je:
 • WO opleiding in sociale wetenschappen, economie of econometrie;
 • Grondige kennis van kwantitatieve onderzoeksmethoden, waaronder variantie- en regressieanalyses;
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met het gebruik van programma’s als SPSS en mogelijk R;
 • Werk- of stage-ervaring met advisering en/of onderzoek binnen het werkveld mobiliteit is een pré;
 • Ervaring met het schrijven van onderzoeksrapporten voor beleid is een pré;
 • Ervaring met data visualisatie tools is een pré.

MuConsult vraagt van al haar collega’s proactieve inzet op het verwerven van kennis, ambitie voor verdere ontwikkeling, goed kunnen omgaan met een soms stevige werkdruk, goede communicatieve vaardigheden en uitstekende samenwerkingskwaliteiten. Het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor kwaliteit van het werk staat bij ons hoog in het vaandel.

Ons aanbod

Wij bieden een uitdagende functie in een leuke, informele werksfeer. Wij bieden daarnaast een goed salaris, ruime opleidingsmogelijkheden, veel doorgroeimogelijkheden en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Bij MuConsult geloven wij in persoonlijke ontwikkeling. Dit betekent dat jouw ontwikkelpad wordt bepaald door jouw eigen ambitie, leercurve, affiniteiten en vaardigheden.

Solliciteren naar deze functie?

Herken je jezelf in bovenstaande en ben je enthousiast, stuur dan je sollicitatiebrief voorzien van CV zo snel mogelijk naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij reageren dan zo snel mogelijk op je sollicitatie. Indiensttreding op korte termijn is wenselijk.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henk Meurs, Directeur, via telefoonnummer 06 – 534 26 200 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uiteraard worden alle reacties vertrouwelijk behandeld.