\

munieuws

Gerelateerd

Wegtevredenheidsonderzoek verbreding A27/A1

Rijkwaterstaat verbreedt de A27 tussen Utrecht en Hilversum en de A1 tussen Hilversum en Amersfoort. MuConsult onderzoekt voor Rijkswaterstaat of de weggebruikers tevreden zijn en blijven met de wegen tijdens de wegwerkzaamheden. De resultaten van de eerste kwartaalmeting zijn bekend gemaakt (link).

Het blijkt dat de weggebruikers tijdens de wegwerkzaamheden tevredener zijn met de snelwegen dan voor de wegwerkzaamheden. Deelnemers aan het onderzoek beoordelen de A27 nu met een 6,9 en de A1 met een 6,7. Voor de start van de werkzaamheden in juni 2017 scoorde de A27 een 6,7 en de A1 een 6,4. De tijdelijke uitbreiding naar 3 rijstroken verbetert de doorstroming al tijdens de wegwerkzaamheden, waardoor de waardering onder weggebruikers toeneemt.

Ook zijn de weggebruikers tevreden met de manier waarop de wegwerkzaamheden uitgevoerd worden. Op de A27 krijgen de wegwerkzaamheden een 7,0 en op de A1 een 6,9. Het meest tevreden zijn de weggebruikers over de afscherming van de wegwerkzaamheden en de duidelijkheid over de omleidingen en afsluitingen.

MuConsult blijft gedurende de wegwerkzaamheden de tevredenheid van de weggebruikers monitoren. Feedback van de weggebruikers wordt gelijk meegenomen in de verschillende fasen van het project. Wilt u meer weten over wegtevredenheidsonderzoeken? Neem dan contact op met Casper Stelling.